Verhalen van hoop en vertrouwen

The art of possibilities

een remedie tegen ‘downward spiral thinking’

Filmpje: Verhalen van hoop en vertrouwen

Gezondheidsrisico’s vormen niet het enige gevaar in deze tijd. Net zo onzichtbaar, maar minstens zo ingrijpend zijn de gevaren van negativisme, angst en achterdocht en krampachtigheid. We worden bedreigd door ‘downward spiral thinking’, zoals Benjamin Zander dat noemt in The Art of Possibilities. Het leidt tot serieuze destructie. Van ons immuunsysteem. Van onze natuurlijke levenskracht en scheppingskracht. Het remt de ontwikkeling van wie we samen zijn en wat we kunnen worden.

Het antigif tegen de versobering en versombering volgens mij zijn verhalen van hoop en vertrouwen. Juist als het moeilijk is, als we worden aangevallen en beproefd. Het monster drijft ons naar de kloof. Teruggaan naar het oude pad kan niet meer. We moeten de sprong wagen, de moed hebben om het onbekende te omarmen. Je hebt geen zekerheid, alleen het vuur van je eigen overtuiging, het besef van je eigen kracht en verlangen. En dan neem je de stap. En ontdek je dat je gedragen wordt. Het verwachte einde is een nieuw begin.

Zulke verhalen zijn geen mythe. Ze gebeuren elke dag. Op dit moment. Ook nu ik hier voor de camera zit. En mezelf prikkel om te stretchen. De enige manier om te weten of iets mogelijk is, is om het te doen. Dit is een lied over vertrouwen. Dit is the song of Good Hope van Glen Hansard.

Ik ben Raymond Godding, en ik help organisaties om vanuit hun essentie te vertellen en verbinden. Door krachtverhalen van professionals en klanten op te halen, maak je van een crisis een kans. Laten we kijken naar wat er nog wèl kan, wat er juist nu kan groeien. Bel me of stuur een berichtje als je ook behoefte hebt aan wat positiviteit.   [06-24995025 / [email protected]